Blog

Sistemul CRM – o metodă eficientă de gestionare și urmărire a fiecărei vânzări

crm concept intergrare sisteme de management amocrm
crm concept intergrare sisteme de management amocrm
Gestionarea unei afaceri este, cu siguranță, un proces complex care necesită atenție la fiecare detaliu. Vestea bună este că Glucose.md oferă acum sisteme CRM în Moldova – instrumente care te ajută să menții relațiile cu clienții și să crești semnificativ vânzările. Un sistem CRM este util atât pentru o afacere la început, cât și pentru o afacere largă, care caută să își crească profiturile și să îmbunătățească experiența generală a clienților.

Ce este CRM?

Sistemul CRM – managementul relațiilor cu clienții este o soluție pentru toate afacerile, indiferent de nivelul la care se află. Acest instrument centralizează toate informațiile relevante pentru companie pe o singură platformă, accesibilă de pe multiple dispozitive. Monitorizarea clienților și a interacțiunilor cu aceștia devin proceduri automatizate, ceea ce simplifică în mod considerabil volumul de muncă, crește profitabilitatea și loialitatea clienților.

Cum funcționează?

Probabil ai auzit deja că un sistem CRM de vânzări ajută afacerile să crească, însă nu știi exact cum funcționează. Nimic mai simplu! În primul rând, aplicația CRM este creată pentru a gestiona toate datele clienților. Atunci când ai un volum mare de informații, e nevoie să le sortezi și să le organizezi, pentru ca să poți monitoriza mai bine situația afacerii tale și toate operațiunile care au loc zilnic. Aici vine în ajutor software-ul CRM, care deține toate datele pe o singură platformă, la care compania are acces în permanență. Din momentul în care alegi să integrezi aplicația CRM în activitatea companiei, poți gestiona rapid și eficient profilurile clienților și tranzacțiile, lucru important pentru orice activitate de vânzare. 

De exemplu, atunci când un client dorește să interacționeze cu reprezentanții echipei tale prin e-mail, rețele de socializare, formulare de contact sau alte modalități disponibile online, software-ul CRM le organizează automat, iar agentul de vânzări poate să răspundă cererii în mod rapid, astfel încât fiecare client sau potențial client primește din partea ta atenția necesară. Răspunsurile prompte sunt apreciate de clienți și probabilitatea ca aceștia să cumpere produsul/serviciul tău crește considerabil la momentul respectiv, dar și în viitor. Această interacțiune rămâne înregistrată în sistem, iar atunci când persoana va apela din nou la serviciile oferite de afacere, agentul de vânzări va avea la dispoziție istoricul comunicării și a vânzărilor. Acest lucru este util pentru crearea unei comunicări personalizate și construirea unei relații de cooperare strânsă.

Impactul asupra vânzărilor

Automatizarea sarcinilor repetitive și folosirea funcțiilor unui sistem CRM crește în general calitatea relațiilor dintre client-companie. Acest lucru aduce doar beneficii și profit, deoarece atât numărul de vânzări crește, cât și viteza cu care le obții. Fiecare interacțiune este o oportunitate de promovare și vânzare a produsului, de aceea este esențial să facilitezi acest proces. De asemenea, aplicația CRM te îndreaptă spre lead-urile mai profitabile, astfel încât acorzi atenție specială relațiilor care pot duce la creșterea companiei.

Mai mult, sistemul îți oferă statistici care te pot ajuta să prognozezi vânzările și să analizezi care practici sunt cele mai bune pentru companie. Echipa de vânzări are, de asemenea, acces la resursele sistemului și astfel se organizează mai bine și devine mai productivă. În timp ce sistemul CRM se ocupă de sarcini automatizate, care de obicei consumă mult timp și efort, angajații se pot concentra pe sarcinile prioritare și obțin o performanță mai înaltă în realizarea lor. Sistemul se poate ocupa și de trimiterea mesajelor și ofertelor automate, pentru a provoca interes urmăritorilor afacerii și a-i convinge să cumpere produsul oferit.
Dacă dorești să afli mai multe despre ce soluții CRM îți pot ajuta afacerea, compania Glucose este gata să te susțină. Pentru o consultație, sună acum la 022 000 200 și experții noștri te vor ghida pentru a face alegerea potrivită. 

Back to list